უჰ, არნახულია… ისეთი გემრიელი გამოდის თითებს ჩაიკვნეტთ” – ხაჭაპური მაწვნის ცომით

  • მაწონი – 250 მლ
  • კვერცხი – 1 ცალი
  • რძე – 250 მლ
  • გამდნარი კარაქი – 100 გ
  • საფუარი – 1 სკ
  • შაქარი – 1 სკ
  • მარილი
  • ყველი
  • ფქვილი
  • მომზადების წესი
  • მოვათავსოთ ჯამში კვერცხი, დარბილებული კარაქი, 1 ქილა მაწონი, რძე, საფუარი, შაქარი და მწიკვი მარილი შევურიოთ ერთმანეთს და უმაღლესი ხარისხის ფქვილით მოვზილოთ სქელი ცომი. ცომი უნდა ვზილოთ დიდხანს, სანამ ხელიდან იოლად არ მოგვეცლება. შევდგათ მაცივარში 1 საათით 2. გამოვიღოთ ცომი მაცივრიდან, გავაბრტყელოთ ჯოხით, ჩავდოთ ყველის გულსართი და გამოვაცხოთ ღუმელში ან ტაფაზე.