ნახევრად ფენოვანი ცომი (ხაჭაპურისთვის, ლობიანისთვის და ა.შ.)

გამოცხობის შემდეგ ამგვარი ცომი უფრო რბილია, ვიდრე უბრალოდ ფენოვანი. ხოლო ჩვეულბრივ საფუარიან ცომთან შედარებით, ამ ცომის ხანგრძლივად შენახვა შესაძლებელია. შეგიძლიათ მოზილოთ, შედოთ მაცივარში და დარწმუნებული იყოთ, რომ 3-4 დღის შემდეგად მშვენიერ შედეგს მიიღებთ.

  • თბილი წყალი – 400 მლ
  • ზეთი – 3 სკ
  • ღვინის ძმარი – 3 სკ
  • საფუარი – 1 სკ
  • შაქარი – 1 ჩკ
  • კარაქი ან მარგარინი – 500 გ
  • მარილი
  • ფქვილი
  • მომზადების წესი
  • თბილ წყალში გავხსნათ ბოლომდე საფუარი, დავამატოთ ზეთი, ძმარი, მარილი, შაქარი. მოვზილოთ რბილი ცომი. გავაბრტყელოთ და წავუსვათ დარბილებული კარაქი. დავკეცოთ ან გადავახვიოთ რულეტივით, ჩავდოთ თავდახურულ ჭურჭელში და შევდოთ მაცივარში მინიმუმ 2 საათით.
  • ამის შემდეგ ცომი მზადაა გამოსაყენებლად.