- ცივი წყალი – 5 ლიტრი
- ვარდკაჭაჭა – 2 სკ
- ლიმონმჟავა – 1 ჩკ
- შაქარი – 650 გ
- მშრალი საფუარი – 11 გ
- მომზადების წესი
- ყველა ინგრედიენტი, რა თქმა უნდა საფუარის გარდა, დადგით ცეცხლზე ადუღებამდე. როგორც კი ადუღდება, გამორთეთ ცეცხლი და გააგრილეთ 36⁰-მდე. დაუმატეთ ნახევარი პაკეტი საფუარი, და დავტოვოთ 3-4 საათის განმავლობაში, სანამ ქაფს მოიდებს. როგორც კი შევამჩნიეთ, რომ ქაფი გაიკეთა, ჩაასხამთ ბოთლებში და მაცივარში.