სახლში მომზადებული ბურახი, როგორც კასრებში“ – მკითხველის რეცეპტი

  • ცივი წყალი – 5 ლიტრი
  • ვარდკაჭაჭა – 2 სკ
  • ლიმონმჟავა – 1 ჩკ
  • შაქარი – 650 გ
  • მშრალი საფუარი – 11 გ
  • მომზადების წესი
  • ყველა ინგრედიენტი, რა თქმა უნდა საფუარის გარდა, დადგით ცეცხლზე ადუღებამდე. როგორც კი ადუღდება, გამორთეთ ცეცხლი და გააგრილეთ 36⁰-მდე. დაუმატეთ ნახევარი პაკეტი საფუარი, და დავტოვოთ 3-4 საათის განმავლობაში, სანამ ქაფს მოიდებს. როგორც კი შევამჩნიეთ, რომ ქაფი გაიკეთა, ჩაასხამთ ბოთლებში და მაცივარში.