ინგრედიენტები
- კარაქი – 50.00 გრ
- შაქარი – 3.00 სკ
- წყალი – 3.00 სკ
- კაკაო – 3.00 სკ
- ვანილი
- მოუხარშავი შესქელებული რძე
- კარაქი – 200.00 გრ
- ფქვილი – 2.00 ჭიქა
- რძე – 1.00 ლიტრა
- თაფლი – 3.00 სკ
- 5 სკ ზეთი, ან 50 გრ მარგარინი
- სოდა – 1.00 ჩკ
- ვანილი
- ფქვილი – 5.00 ჭიქა
- კაკაო – 25.00 გრ
- შაქარი – 2.00 ჭიქა
- კვერცხი – 5.00 ცალი
- მომზადების წესი
- მოამზადეთორთქლის აბაზანა, სადაც დადებთთასს, დაასხითთაფლიდა მოაყარეთსოდა, გაღვივებულს დაამატეთათქვეფილი გოგლიმოგლი, 2ჭშაქრითა და 5 კვერცხით, დაამატეთ ვანილიდა ოდნავფერს რომ შეიცვლის, ზეთი, კაკაოდა 5 ჭიქა ფქვილი. მოხარშეთცომიორთქლზე, 10 -15 წუთით და გადმოიღეთ,ფქვილიან დაფაზე ისევ გადაზილეთნაზად, სანამ ხელს აღარ მიეკრობა.დაფაზე გადატანისას, ფქვილი ბევრი არ შეაზილოთ.დაყავით6 ტოლ გუნდად, თითოეულიგააბრტყელეთძალიან თხლად და საცხობ ფორმაზე გადაკეცვით დადეთ, რომ არ გაიხას.
- 7 წუთში ცხვება, 180° გრადუსზე, ყველა ღუმელი ინდივიდუალურია, ამიტომ აკონტროლეთ, რომ არ დაიწვას.
- მომაზადეთ კლასიკური რძის კრემი, რძეს დაამატეთ, ფქვილი, კარაქი, მოსახარში, შესქელებული რძე, ვანილი.
- მინანქარისთვის დაგჭირდებათ: კაკაო,წყალი, შაქარი და კარაქი.
- გემრიელად მიირთვით.