სასწაულად გემრიელი გამოდის… აუცილებლად უნდა სცადოთ მომზადება” – ტირამისუ თამო მეფიშვილის რეცეპტით

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული – 4 ცალი
  • შაქარი – 5 სკ
  • სავოიარდის ორცხობილა – 400 გ
  • მასკარპონე – 500 გ
  • ნაღები 33% – 250 მლ
  • შაქრის პუდრი – 5 სკ
  • კონიაკი – 1 სკ
  • ხსნადი ყავა – 2 სკ
  • კაკაო
  • მომზადების წესი
  • მოვადუღოთ ყავა და გავაგრილოთ, შემდეგ ვუმატებთ კონიაკს, ცალკე ორთქლის აბაზანაზე. ხელის სათქვეფით ავთქვიფოთ კვერცხის გული და შაქარი. შაქარი რომ გალღვება გადმოვდგათ, შემდეგ კი მიქსერით ავთქვეფთ და ვუმატებთ მასკარპონეს. ცალკე გავთქვიფოთ ცივი ნაღები, დავუმატოთ შაქრის პუდრი და ბოლოს შევურიოთ მასკარპონეს კრემი. სავოიარდის ჩხირები სათითაოდ ამოვავლოთ ყავაში, დავაწყოთ მწკრივზე, გადავანაწილოთ კრემი, ისევ ჩხირები და ა.შ. დავაყოვნოთ მაცივარში, 24 საათი. ბოლოს მოვაყაროთ კაკაო ზედა ფენაზე, გამოვიყენე ნაღების კრემი (ნაღები 150 მლ , შაქრის პუდრი 2 სკ.).