შავი ნამცხვარი“ – მოამზადეთ სადღესასწაულო სუფრისთვის

რეცეპტი: ნათია თენაძე

ინგრედიენტები

  • კვერცხი – 2 ც
  • შაქარი – 1 ჭ
  • მაწონი – 1 ჭიქა
  • ფქვილი – 1 ჭიქა
  • ზეთი – 40 მლ
  • სოდა – 0.5 ჩკ
  • კაკაო – 2 სკ
  • გამაფხვიერებელი – 10 გ
  • კვერცხი – 2 ც
  • შაქარი – 250 გ
  • რძე – 200 მლ
  • კარაქი – 300 გ
  • ვანილი
  • მომზადების წესი
  • ბისკვიტი:
  • კვერცხი, შაქარი და მარილი (დანის წვერით) ავთქვიფოთ 1-2 წთ ხელის სათქვეფით, დავუმატოთ მაწონი (ან კეფირი), სოდა, ზეთი, კაკაო, ფქვილი და გამაფხვიერებელი. ავურიოთ კარგად. დავასხათ ქაღალდდაფენილ საცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 170-180 გრდუსზე, მზაობა შეამოწმეთ ჩხირით.
  • კრემი:
  • ქვაბში ავთქვითოთ კვერცხი ხელის სათქვეფით, პორციებად დავასხათ რძე, გავხადოთ ერთიანი მასა და შემდეგ გავწუროთ საწურზე, დავამატოთ შაქარი, მოვურიოთ და დაბალ ცეცხლზე წამოვადუღოთ 1-2 წთ. გადმოვიღოთ, გავაციოთ ოთახის ტემპერატურაზე. ასევე კარაქიც უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის. 5 წთ დავამუშაოთ კარაქი და შევურიოთ პორციებად მოხარშული რძის ნაზავი, რომელიც უნდა იყოს ბლანტი მასა. ბოლოს დავუმატოთ ვანილი.
  • დავკრემოთ ნამცხვარი და გავაფორმოთ სურვილისამებრ. ეს კრემი 2 დიდ ბისკვიტს ყოფნის თავისუფლად და გამოდის საკმაოდ ნორმალური სიმაღლის. მიირთვით გემრიელად!
  • * შეგიძლიათ მოამზადოთ სამ- ან ოთხფენიანი ნამცხვარი. ფორმის ზომა 32/28 . შეგიძლიათ მოამზადოთ 1 ბისკვიტი 24 ან 26 დმ ფორმის საცხობ ფორმაში, გაჭრათ შუაზე და დაკრემოთ.
  • ჭიქა – 200-გრამიანი