ჩაშუშული ხორცი – ტრადიციული ქართული კერძი

ინგრედიენტები

  • საქონლის ხორცი – 1 კგ
  • ხახვი – 1 თავი
  • ნიორი – 2 კბ
  • ტომატი – 2 სკ
  • პომიდვრის საწებელი – 1 ჭ
  • ქინძი
  • ოხრახუში
  • ცხარე წიწაკა – 2 ც

მომზადების წესი

ხორცი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ. წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი მოვთუშოთ კარაქში. დავასხათ ხორცის ბულიონი, ტომატი, საწებელი, ჩავაწყოთ ხორცის ნაჭრები და ვხარშოთ დამატებით 15 წუთი. ბოლოს დავამატოთ მწვანილები, დაჭრილი წიწაკა, პილპილი და მარილი.