სახლში ყველის მომზადება შეიძლება შეუძლებელი გეჩვენოთ, მაგრამ რა თქმა უნდა, შესაძლებელია და ამასთანავე, გაცილებით იაფიც.
ინგრედიენტები:
- 1 ჭიქა ნატურალური იოგურტი
- 1/2 ლიმონის წვენი
- 1 ლიტრი რძე
- მრგვალი ფორმა (ყველისთვის)
- ბამბის პირსახოცი
საფეხურები:
კიდევ ერთი უპირატესობა ისაა, რომ სახლში ყველის მომზადებისას ჩვენ ვიყენებთ ნაკლებ ცხიმს და როგორც წესი, ინგრედიენტები ყოველთვის გვაქვს სახლში.
მომზადება:
- ჩაასხით რძე ქვაბში და შეაცხელეთ დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში.
- დაუმატეთ იოგურტი და ლიმონის წვენი, აურიეთ ნელა რამდენიმე წამის განმავლობაში და შემდეგ, გააჩერეთ 3 საათი.
- გადაწურეთ სხვა ქვაბში, მარლის და საწურის გამოყენებით, რათა გამოყოთ ყველი შრატისგან.
- ქსოვილში დარჩენილი მასა უნდა მისცეთ ყველის ფორმა და შეინახოთ მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.
- შემდეგ, გამოიღეთ მაცივრიდან ყველი, გახსენით ქსოვილი და მოაყარეთ მარილი.
- ისევ გადაახავიეთ და შედგით მაცივარში 8 საათით.
- 8 საათის შემდეგ ყველი მზად იქნება.