ხბოს ხორცის ყაურმა ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი და გემრიელი კერძია ქართულ სუფრაზე… ასე მომზადებული სასწაული გამოდის” – მკითხველის რეცეპტი

  • ხბოს გულ-ღვიძლი
  • მწვანე ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი
  • წითელი ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი
  • ხახვი – 7 თავი
  • ტომატ-პასტა – 1 ქილა
  • ხმელი რეჰანი
  • დაფნის სუნელი
  • ქონდარი
  • დაღერღილი წიწაკა
  • ნიორი
  • ქინძი
  • მარილი
  • მომზადების წესი
  • ავიღე ხბოს გულ-ღვიძლი, მთლიანი კომპლექტი, დავჭერი სასურველ ნაჭრებად და ჩავადგი მოსახარშად. ერთი წამოდუღდა და გადავღვარე ნახარში. თან ხორციც გავრეცხეთ თბილ წყალში. ამასობაში დავჭერით წმინდად თითო-თითო თავი ბულგარული მწვანე და წითელი. ხახვი უხდება და ესე 6-7 მოზრდილი თავი გავუკეთედა მოვთუშე 10-15 წუთი დაბალ ცეცხლზე ხბოს ქონში. შემდგომ დავამატე ხორცი სახლის ტომატი ერთი ქილა, რეჰანი ხმელი, დაფნის სუნელი, ქონდარი, დაღერღილი წიწაკა, ნიორი, ქინძი, მარილი 20-25 წუთში და მზადაა.