კალორიები: -330 ნეტო;
ნახშირწყლები: -5 გრამი;
ცილა: -6 გრამი;
ცხიმი: -32 გრამი;
შემადგენლობა
- 1 ჭიქა ჩვეულებრივი ბერძნული იოგურტი
- 1 1/2 ჭიქა შაქარი (ან ერითრიტოლი – შაქრის შემცველი ფხვნილი)
- 1 1/2 ჭიქა უმარილო კარაქი, დარბილებული
- 1/2 ჭიქა ნუშის ფქვილი
- 1 1/4 ჭიქა დაფქული ქოქოსი
- 1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
- ერთი მწიკვი მარილი
- 16 გრამი საცხობი ფხვნილი (გამაფხვიერებელი)
- 5 დიდი კვერცხი
საფეხურები:
გააცხელეთ ღუმელი 360°F (180°C) ტემპერატურაზე. აიღეთ 22 სმ-ს ზომის ნამცხვრის ფორმა და ჩააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი.
დიდ თასში დაამატეთ შაქარი (სასურველია დაფქული ერითრიტოლი გამოიყენოთ, შაქრის ჯანსაღი შემცვლელი) და დარბილებული კარაქი. აურიეთ ყველაფერი, სანამ არ მიიღებთ გლუვ მასას. შემდეგ დაამატეთ კვერცხები თანდათანობით.
სხვა თასში მოათავსეთ ქოქოსის ფქვილი, გამაფხვიერებელი, ნუშის ფქვილი და ერთი მწიკვი მარილი. აურიეთ ყველა მშრალი ინგრედიენტი ერთმანეთში.
ახლა დაამატეთ მშრალი ინგრედიენტები სველ მასაში იოგურტთან ერთად. აურიეთ ყველაფერი კარგად, სანამ ერთგვაროვანი არ გახდება.
დაამატეთ ვანილის ექსტრაქტი. გადაიტანეთ ცომი ნამცხვრის ფორმაში და გაანაწილეთ თანაბარ ფენად.
აცხვეთ ღუმელში 35-40 წუთის განმავლობაში და შემდეგ შეამოწმეთ ჩხირით, გამოცხვა თუ არა.
გააგრილეთ ნამცხვარი ოთახის ტემპერატურაზე. ნამცხვარი მზადაა მისართმევად.