როგორ შევღებოთ სააღდგომო კვერცხები

1

ნაწილი

მოვიმარაგოთ მასალები

სააღდგომო კვერცხის შესაღებად საჭიროა ახალი კვერცხი, ენდრო ან წინასწარ შეგროვებული ხახვის ფურცლები, ნახევარი ჭიქა ძმარი და ერთი სუფრის კოვზი მარილი.

2

ნაწილი

კვერცხი

მოხარშვამდე, კვერცხი ჩააწყვეთ ცივ წყალში და გააჩერეთ 15 წუთის განმავლობაში.

3

ნაწილი

ენდრო

დაჩეჩქვეთ ენდრო (ან ხახვის ფურცლები) და ხარშეთ დაახლოებით ნახევარი საათის განმავლობაში.

4

ნაწილი

ჩალაგების დროა

კვერცხები ჩაალაგეთ მოხარშულ და გაციებულ ენდროიან წყალში და დადგით საშუალო ცეცხლზე. დუღებისას ჩაუმატეთ ნახევარი ჭიქა ძმარი და ერთი სუფრის კოვზი მარილი.

5

ნაწილი

დიდხანს ველოდოთ?

ადუღებიდან 15-20 წუთის შემდეგ კვერცხი მზად იქნება.

6

ნაწილი

ცოტა გავალამაზოთ

თუ გსრურთ, რომ თქვენი კვერცხები ლამაზად და ორიგინალურად გამოიყურებოდეს, შეგიძლიათ გააფორმოთ სხვა და სხვა ფორმის გამოსახულებებით.