ნამდვილი სვანური კუბდარი სწორად ასე მზადდება… უგემრიელესია” – მკითხველის რეცეპტი

  • ფქვილი – 1.2 კგ
  • მარილი – 1 სკ
  • მშრალი საფუარი – 1 სკ
  • შაქარი – 1 სკ
  • თბილი წყალი – 700 გ
  • ხორცი – 1.2 კგ
  • ნიორი, დანაყილი ან დაჭრილი – 3 ცალი
  • ხახვი – 3 თავი
  • სვანური მარილი – 2 სკ
  • დანაყილი გიცრული – 1 ჩკ
  • უცხო სუნელი – 1 სკ
  • ხმელი ქინძი
  • მარილი
  • წითელი წიწაკა
  • მომზადების წესი
  • მოვზილოთ ცომი შედარებით მაგარი ვიდრე ხაჭაპურის. დაველოდოთ რომ ცოტათი ამოფუვდეს.დავჭრათ წვრილად 1.2 კგ ხორცი (შეგიძლიათ შერეული ხორცი გამოიყენოთ) მე გავაკეთე ბურვაკის ცხიმიანი ხორცით. 3-4 კბილი ნიორი დანაყილი, 3-4 თავი ხახვი წვრილად დაჭრილი, 2 სკ სვანური მარილი, 1 ჩკ დანაყილი გიცრული, 1 ჩკ უცხო სუნელი, ცოტა ხმელი ქინძი, მარილი და წითელი წიწაკა დაღერღილი გემოვნებით.
  • შიგთავსი მოვამზადე წინა დღეს რადგან კარგად გაუჯდეს გემოები და ხორციც ჩარბილდება. ხორცი ასწრებს მომზადებას. გამოვაცხვე 220 გრადუსზე