- ფქვილი – 1.2 კგ
- მარილი – 1 სკ
- მშრალი საფუარი – 1 სკ
- შაქარი – 1 სკ
- თბილი წყალი – 700 გ
- ხორცი – 1.2 კგ
- ნიორი, დანაყილი ან დაჭრილი – 3 ცალი
- ხახვი – 3 თავი
- სვანური მარილი – 2 სკ
- დანაყილი გიცრული – 1 ჩკ
- უცხო სუნელი – 1 სკ
- ხმელი ქინძი
- მარილი
- წითელი წიწაკა
- მომზადების წესი
- მოვზილოთ ცომი შედარებით მაგარი ვიდრე ხაჭაპურის. დაველოდოთ რომ ცოტათი ამოფუვდეს.დავჭრათ წვრილად 1.2 კგ ხორცი (შეგიძლიათ შერეული ხორცი გამოიყენოთ) მე გავაკეთე ბურვაკის ცხიმიანი ხორცით. 3-4 კბილი ნიორი დანაყილი, 3-4 თავი ხახვი წვრილად დაჭრილი, 2 სკ სვანური მარილი, 1 ჩკ დანაყილი გიცრული, 1 ჩკ უცხო სუნელი, ცოტა ხმელი ქინძი, მარილი და წითელი წიწაკა დაღერღილი გემოვნებით.
- შიგთავსი მოვამზადე წინა დღეს რადგან კარგად გაუჯდეს გემოები და ხორციც ჩარბილდება. ხორცი ასწრებს მომზადებას. გამოვაცხვე 220 გრადუსზე