ავტორი: tamta
გაეცანით რჩევას და დახარჯეთ ბევრად ნაკლები დრო და ძალისხმევა მიმწვარი ჭურჭლის გასაპრიალებლად.
დაგვჭირდება:
1 ჭიქა ძმარი
2 ს/კ სოდა
1 ჭიქა წყალი (რაოდენობა დამოკიდებულია ჭურჭლის ზომაზე)
სახეხი
1
ნაწილი
ჩაასხით წყალი
ჭურჭლის ძირში ჩაასხით 1 ჭიქა წყალი (რაოდენობა დამოკიდებულია ჭურჭლის ზომაზე).
2
ნაწილი
დაუმატეთ ძმარი
დაუმატეთ 1 ჭიქა ძმარი.
3
ნაწილი
აადუღეთ
მიმწვარი ჭურჭელი გაზქურაზე მოათავსეთ და აადუღეთ.
4
ნაწილი
დაუმატეთ სოდა
გადმოდგით გაზქურიდან და დაუმატეთ სოდა. ნაზავი აქაფდება.
5
ნაწილი
გახეხეთ
სახეხით ჩვეულებრივ გაწმინდეთ. საჭიროებისამებრ, სოდა კიდევ დაუმატეთ.
6
ნაწილი
გაწმინდეთ ცალკეული დეტალები
თუ რომელიმე ადგილი სახეხით კარგად არ გაიწმინდა, ამ ადგილას სოდა და რამდენიმე წვეთი წყალი მოათავსეთ. გააჩერეთ ცოტა ხნით და შემდეგ გაწმინდეთ.
7
ნაწილი
საქმე შესრულებულია
მიმწვარი ჭურჭელი იდეალურადაა გაპრიალებული ზედმეტი დროისა და ძალისხმევის გარეშე 🙂