გამომცხვარი ბოსტნეული ხორცის ფარშით

  • ძირა
  • მარილი და წიწაკა
  • ცხიმი – 1.00 ს/კ
  • ქინძი, რეჰანი, ოხრახუში
  • ნიორი – 2.00 კბილი
  • ხახვი – 3.00 თავი
  • ხორცის ფარში – 600.00 გ
  • ბულგარული წიწაკა – 500.00 გ
  • პომიდორი – 1.00 კგ
  • ბადრიჯანი – 1.00 კგ
  • მომზადების წესი
  • ხახვი წვრილად დავჭრათ. წიწაკებს ამოვაცალოთ თესლი და მეოთხედებად დავჭრათ. პამიდვრები გავჭრათ შუაზე, ბადრიჯნები – მსხვილ, მოგრძო ნაჭრებად. ხახვი ხორცის ფარშთან ერთად მოვშუშოთ. შუშვისას დავუმატოთ ცოტა წყალი. ფარშს დავუმატოთ სანელებლები და ნიორი. საცხობ ფორმას წავუსვათ ცხიმი, ჩავაწყოთ ბადრიჯანი, შემდეგ წიწაკა, ხორცის ფარში, დაჭრილი მწვანილი და ბოლოს – პამიდვრები. ყველა ფენას მოვაყაროთ მარილი და წიწაკა. პამიდვრებს ზემოდან წავუსვათ ცოტა ცხიმი და შევდგათ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ მომზადდება.