ინგრედიენტები
- მოცვი
- ჟოლო
- ატამი
- კვერცხი – 10 ც
- შაქარი – 10 სკ
- ფქვილი – 10 სკ
- არაყი – 15 გრ
- ვანილი
- მარილი
- რძე – 1 ლ
- ფქვილი – 9 სკ
- შაქარი – 10 სკ
- კარაქი – 500 გრ
- შესქელებული რძე – 1 ც
- ვანილი
- მომზადების წესი
- კვერცხს არ ვაცალკავებ, ვთქვეფ ერთად ცილას და გულს, მწიკვ მარილს და შაქარს. ბოლოს ვურევ გაცრილ ფქვილს, ვასხამ გამოსაცხობ ფორმაში და ვაცხობ 40-50 წუთის განმავლობაში, 180 გრადუსზე.
- მოხარშული კრემისთვის ფქვილს და შაქარს ვხსნი ერთმანეთში და ნელ-ნელა ვუმატებ რძეს. ვადუღებ გასქელებამდე, ვაციებ და ვუმატებ კარაქს და შესქელებულ რძეს.