ზამთრისთვის ამ აჯიკას მომზადება მარტივია და პროდუქტების კომბინაციის წყალობით – პომიდორი, ვაშლი, წიწაკა და სტაფილო – წარმოუდგენლად გემრიელი გამოდის. აჯიკას ხრაკუნა პურთან ან ხორცთან ერთად მიირთმევენ.
შემადგენლობა
- პომიდორი – 1,5 კგ;
- ვაშლი – 500 გ;
- ტკბილი წიწაკა – 500 გ;
- ჩილის წიწაკა – 3 ცალი;
- ნიორი – 100 გ;
- სტაფილო – 500 გ;
- ძმარი 9% – 120 მლ;
- მცენარეული ზეთი – 120 მლ;
- მარილი – 30 გ;
- შაქარი – 90 გ.
- საფეხურები:
- წვრილად დაჭერით ვაშლი და სტაფილო, ასევე დაჭერით პომიდორი და ბულგარული წიწაკა. თუ გსურთ ცხარე აჯიკა, არ უნდა ამოიღოთ თესლი ცხარე წიწაკიდან. დაჭრილი ინგრედიენტები გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ან ბლენდერში.
- ყველაფერი აურიეთ ქვაბში, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 1 საათის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ.
- დაუმატეთ ნიორი, მცენარეული ზეთი, ძმარი, შაქარი და მარილი.
- მოხარშეთ კიდევ 15 წუთი. აჯიკა გადაიტანეთ სტერილიზებულ ქილებში, მოხუფეთ, გადააბრუნეთ და გადააფარეთ საბანი, სანამ ბოლომდე არ გაგრილდება.