აჯიკა ვაშლით: ორიგინალური რეცეპტი პოპულარული სოუსისთვის

ზამთრისთვის ამ აჯიკას მომზადება მარტივია და პროდუქტების კომბინაციის წყალობით – პომიდორი, ვაშლი, წიწაკა და სტაფილო – წარმოუდგენლად გემრიელი გამოდის. აჯიკას ხრაკუნა პურთან ან ხორცთან ერთად მიირთმევენ.

შემადგენლობა

  • პომიდორი – 1,5 კგ;
  • ვაშლი – 500 გ;
  • ტკბილი წიწაკა – 500 გ;
  • ჩილის წიწაკა – 3 ცალი;
  • ნიორი – 100 გ;
  • სტაფილო – 500 გ;
  • ძმარი 9% – 120 მლ;
  • მცენარეული ზეთი – 120 მლ;
  • მარილი – 30 გ;
  • შაქარი – 90 გ.
  • საფეხურები:
  • წვრილად დაჭერით ვაშლი და სტაფილო, ასევე დაჭერით პომიდორი და ბულგარული წიწაკა. თუ გსურთ ცხარე აჯიკა, არ უნდა ამოიღოთ თესლი ცხარე წიწაკიდან. დაჭრილი ინგრედიენტები გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ან ბლენდერში.
  • ყველაფერი აურიეთ ქვაბში, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 1 საათის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ.
  • დაუმატეთ ნიორი, მცენარეული ზეთი, ძმარი, შაქარი და მარილი.
  • მოხარშეთ კიდევ 15 წუთი. აჯიკა გადაიტანეთ სტერილიზებულ ქილებში, მოხუფეთ, გადააბრუნეთ და გადააფარეთ საბანი, სანამ ბოლომდე არ გაგრილდება.