როგორ მოვამზადოთ ყველი მარტივად სახლის პირობებში

გთავაზობთ ხელნაკეთი ყველის გემრიელ და ორიგინალურ რეცეპტს, რომელიც იდეალურია სენდვიჩებისთვის, სალათებისთვის ან თუნდაც ცალკე მისართმევად. დამზადებულია რძით, კარაქით და მყარი ყველით, აქვს რბილი და კრემისებრი ტექსტურა, მდიდარი ყველის არომატით.

აგარ-აგარის დამატება ეხმარება მას გამყარებაში, რაც საშუალებას იძლევა ყველი ლამაზად დაჭრათ. ეს შესანიშნავი ალტერნატივაა მაღაზიაში ნაყიდი ყველის და შესაძლებელია მისი ინდივიდუალური გემოვნებით, სხვადასხვა მწვანილით ან სანელებლებით შეზავება.

შემადგენლობა

  • რძე: 1.6 ლიტრი (6 ¾ ჭიქა)
  • სიმინდის სახამებელი: 100 გ (¾ ჭიქა)
  • აგარ-აგარი: 16 გ (4 ჩაის კოვზი)
  • მარილი: 1 ჩაის კოვზი
  • კარაქი: 30 გ (2 სუფრის კოვზი)
  • მყარი ყველი (დახეხილი): 200 გ (2 ჭიქა)

საფეხურები:

ყველის მასის მომზადება

დიდ ქვაბში გააერთიანეთ რძე, სიმინდის სახამებელი, აგარ-აგარი და მარილი. ურიეთ მუდმივად, რათა არ წარმოიქმნას გუნდა.

ყველის მოხარშვა

ქვაბი მოათავსეთ საშუალო ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, ხშირად ურიეთ. ხარშეთ 16-20 წუთი, სანამ ნარევი გასქელდება.

კარაქის დამატება

დაუმატეთ კარაქი და გააგრძელეთ ხარშვა 4-5 წუთის განმავლობაში, სანამ კარაქი სრულად არ გადნება და არ შეერევა.

ყველის დამატება

თანდათანობით დაუმატეთ დახეხილი მყარი ყველი, ურიეთ სანამ არ გადნება და მასა არ გახდება ერთგვაროვანი. ხარშეთ დამატებით 7-10 წუთი, სანამ სრულად არ შეერთდება.

გაცივება და გამყარება

ნარევი ჩაასხით ზეთწასმულ ფორმაში და გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე. შემდეგ შეინახეთ მაცივარში მინიმუმ 4 საათის განმავლობაში, სანამ გამყარდება.

გამყარების შემდეგ გაჭერით ყველის ბლოკი და მიირთვით სურვილისამებრ.

4-1732259102.jpg

შენიშვნა

მომზადება: 10 წუთი; მოხარშვა: 30 წუთი; გაციების დრო: 4 საათი (მაცივარში)