- სარდელი
- მარილი და შავი წიწაკა
- პომიდორი
- ბარდა
- ნიორი
- ხახვი
- ბრინჯი
მომზადების წესი
1. მოხარშეთ ბრინჯი, გადარეცხეთ ცივი წყლით და კარგად გაწურეთ.
2. მოშუშეთ ტაფაზე ხახვი და ნიორი, ჩაამატეთ დაკონსერვებული ბარდა, რომ მომზადდება დაასხით გახეხილი პომიდორი, გააჩერეთ 5-7 წუთი ცეცხლზე და დააყარეთ მომზადებული ბრინჯი და კარგად ამოურიეთ. ბოლოს შეკმაზეთ მარილით და შავი წიწაკით, მოაწყვეთ თავზე შემწვარი სარდელი და გემრიელად მიირთვით.